U bent hier

Veldeke Limburg

Veldeke Limburg 90 jaor

Woensdaag 5 november is beej Media Groep Limburg in Sittard de aaftrap gegaeve veur ’t kómmende jubileum van Veldeke Limburg in 2016. Det jaor besteit Veldeke Limburg namelik 90 jaor én ouk hiel biezónder: 2016 is oetgerope tot Jaor van de Limburgse dialekte!
 
Veurzitter van Veldeke Limburg,  Lei Pennings, sprook in zien äöpeningswaord van groeëte ambities, die Veldeke same met Ambaum BrandMakers al dreejkwart jaor aan ’t bespraeke en oetwerke zien um te realizere.
Aansloetend deej Maurice Ambaum alvas ‘n paar planne oet de deuk wie dit jubileumjaor as kapstok gebroek kin waere um jónk en ald te verbinde met de Limburgse dialekte en volkskultuur:
* feestelike daag op 21 februari 2016 in TheaterHotel De Oranjerie in Remund
* theatertoeër door gans Limburg
* riejendje tentoeënstelling
* aldjaorconference in ’t plat
* Limburgse Michelingids van restaurants met streekgerechte
* extra fleurige deklamatiewedstried

Website Limburgse spelling.

Met behölp van deze website kint geej liere wie se de verschillende klanke van de Limburgse streektaal kins schrieve. De website gif informatie en oefeninge veur 't liere schrieve van Limburgse wäörd as paol (‘paal’), schaop (‘schaap’), vuuel (‘veel’), träöt (‘toeter’)en zwaor (‘zwaar’). Deze website is ein idee van de provinciale streektaalfunctionaris en de Raod veur 't Limburgs, same met Veldeke-Limburg en 't Huis voor de Kunsten Limburg en met steun van de Provincie Limburg.

De vereniging Veldeke is in 1926 opgericht met als doel:

het in stand houden en bevorderen van de volkscultuur in Belgisch en Nederlands Limburg, in het bijzonder van de Limburgse dialecten.

In de loop van de jaren heeft Veldeke zich ontwikkeld tot een vereniging met circa 3000 leden.

Veldeke kringen

Veldeke is verdeeld in 11 kringen. Dit zijn zelfstandige verenigingen, die onder de paraplu van de provinciale vereniging dezelfde doelstelling nastreven. Zij zorgen ervoor, dat dicht bij de leden activiteiten georganiseerd worden, die met de doelstelling te maken hebben.

De kringen zijn: Belsj Limburg :As,Genk en Hasselt. Nederlands Limburg: Echt, Gelaen , Heële , Mestreech, Remunj, Um Mamelis, Valkeberg, Venlo, Venroj, Wieërt en Zittert."

Het lidmaatschap van Veldeke

Het lidmaatschap loopt van 1 januari tot 31 december en wordt stilzwijgend verlengd.U wordt automatisch lid van de kring waarin u woont.

De contributie bedraagt momenteel 20 euro per jaar, te verhogen met de kringbijdrage waarmee de kringen hun activiteiten organiseren.

Aanmelden als lid

Adres Veldeke Limburg

Postbus 203, 6040 AE Roermond

Telefoon : 0475 399299

E-mail : info@hklimburg.nl

Website:http://www.veldeke.net : http://www.veldeke.net/home.htm

(Deze pagina is niet in het dialect geschreven om bezoekers die het Limburgs niet kunnen lezen toch van dienst te zijn.)